• Вървиш по Път, който малцина разбират?

Тук не си странен. Тук си разбран.

• Разговори от сърце – не празни съвети
    • Общност от търсещи – не зрители
    • Тук няма учители – има спътници
    Присъедини се

Безплатно. Без реклами. Без сценарий.

Две тайни за човечеството

И аз така мислех години наред, но се оказа, че се лъжа. Съгласна съм, че човек формира вътрешния си свят, и то независимо от външните обстоятелства. Но все пак любовта желае и нещо повече от това. Оказа се, че се лъжа, защото на душата това не й е достатъчно.
Какво още й е нужно на душата според теб?

Според мен лично даоисткият път е донякъде ограничено описан в литературата, понеже в него се набляга най-вече на пътят и начините за достигане на Просветление, като няма коментари какво после да прави човек с това Просветление. В смисъл на това, че човек остава с впечатлението, че Просветлението е самоцел и е достатъчно, но се оказва, че на практика след това има още какво да се прави. Обаче един Дао-учител не може да каже какво точно трябва да се прави после, защото всеки има да си прави нещо различно след моментът на Просветление (Сатори) и ако учителят се опитва да каже на някого какво точно трябва да се прави после, то това автоматично го разжалва от ролята на учител и наставник.

Редактирано:
Какво още й е нужно на душата според теб?
На душата й е нужно всички други също да постигнат Просветление, свързване с Бог. Това постигане има ефект върху живота и физическото тяло. Животът става екстаз, а физическото тяло оздравява от всичко и не се разболява до края на живота. Любовта и душата искат това за всички същества.

На душата й е нужно всички други също да постигнат Просветление, свързване с Бог. Това постигане има ефект върху живота и физическото тяло. Животът става екстаз, а физическото тяло оздравява от всичко и не се разболява до края на живота. Любовта и душата искат това за всички същества.

Според теб как може да се постигне това за всички същества?

Според теб как може да се постигне това за всички същества?
Ще бъде постигнато в най-скоро време. Може да се постигне, защото Бог е на земята във физическо тяло. Индуизмът знае за това. Нарича го аватар Калки. Според Пураните ще дойде след много време. Но Ведите също са изменяни от въплътените демони. Затова едни мъдреци преди 600 години пишат книга за Калки и определят днешното време като времето на Калки. Книгата се казва "Бхавишя Малика". При моя опитност аз видях Аватар Калки и зная, че е тук. Процесът на трансформация започна преди 2 месеца.

Ще бъде постигнато в най-скоро време. Може да се постигне, защото Бог е на земята във физическо тяло. Индуизмът знае за това. Нарича го аватар Калки. Според Пураните ще дойде след много време. Но Ведите също са изменяни от въплътените демони. Затова едни мъдреци преди 600 години пишат книга за Калки и определят днешното време като времето на Калки. Книгата се казва "Бхавишя Малика". При моя опитност аз видях Аватар Калки и зная, че е тук. Процесът на трансформация започна преди 2 месеца.

И аз вярвам, че Бог ще си свърши работата, както си е запланувал.
Според моите разбирания, единственото, което човек може да прави за да подпомага този процес е доколкото му позволява Волята, да задържа фокуса на съзнанието си в Бога и по този начин да "сваля" духовна енергия в Земната матрица и от там нататък тази енергия си действа самостоятелно.

Човек действа като вид връзка, без да се опитва да насочва духовното според своите си лични разбирания, а следва принципа "нека бъде Божията Воля".

Човек действа като вид връзка, без да се опитва да насочва духовното според своите си лични разбирания, а следва принципа "нека бъде Божията Воля".
Ако успееш да задържиш мисълта си в Бога за 10 секунди, ще разбереш, че Неговата воля е воля и на душите, които Той е създал. Тоест не е необходимо да избираме Божията воля, защото ние не съзнаваме това, но душите ни я следват и искат същото като Създателя. Душите ни също имат съзнание, но то се различава от ума, който съзнаваме. Мислите във физическото тяло, тоест в ума ни, са от два източника - от душата и от Бог или от демоните.

Ако успееш да задържиш мисълта си в Бога за 10 секунди, ще разбереш, че Неговата воля е воля и на душите, които Той е създал. Тоест не е необходимо да избираме Божията воля, защото ние не съзнаваме това, но душите ни я следват и искат същото като Създателя.
Тоест казваш, че човек това, което може да направи е да се фокусира в Бог? И от там нататък си вървят нещата в своето натурално състояние? Един вид, ако следваме Божията Воля несъзнателно, то тогава каква е ролята на така нареченото "Страдание"/"Злото" защото по тази логика (ако разбирам правилно) то значи и Страданието е част от волята на Създателя?

Редактирано:
Тоест казваш, че човек това, което може да направи е да се фокусира в Бог? И от там нататък си вървят нещата в своето натурално състояние? Един вид, ако следваме Божията Воля несъзнателно, то тогава каква е ролята на така нареченото "Страдание"/"Злото" защото по тази логика (ако разбирам правилно) то значи и Страданието е част от волята на Създателя?
Да, и аз много се чудих, докато не разбрах истината. Страданието няма никакъв смисъл. Затова то ще свърши съвсем скоро. То не е било допуснато от Бог, а от доверието на нашите чисти души. Те не са знаели, че съществуват във Вселената и същества, съвсем различни от нас. Тези демони са ни излъгали и ние сме им повярвали, че са като нас. В резултат те са ни замъкнали - цялото човечество- в долните астрални слоеве, където са те, за да се хранят с нашата светлина. Сега, когато четат за демоните, хората може в ума на физическото тяло да не повярват - защото той се контролира - но душите и менталните тела ще разберат истината. Бог в момента качва хиляди души всеки ден до горните астрални слоеве. И скоро всичко ще свърши, хората ще са здрави и щастливи. Идеята за кармата, също не е истина. Карма имат само демоните, защото те са отговорни за всичко.

"Те са инканирани в България, защото особено мразят нашия народ. България в миналото се е противопоставяла на тяхното влияние и чрез държавната власт, и чрез народа ни. Да вземем пример от близката история - България единствена се противопоставя на депортацията и унищожението на евреите през миналия век."

Да вметна, че заслугата за спасяването на евреите е изцяло и само на цар Борис Трети. Българският народ с това няма нищо общо. Българите нито някой ги е питал, нито са имали властта да спасят евреите. Този акт на неподчинение на волята на Хитлер, както и това, че българският цар отказва да изпрати войски на източния фронт, да се бият срещу Русия, вбесява фюрера, от което и Борис Трети малко по-късно пострадва

Редактирано:
Ако демоните са отговорни за всичко, това означава, че ние нямаме свободна воля. Това би било абсурд, защото в такъв случай цялото ни съществуване става неистинско, ние бихме били само марионетки, реално всъщност изобщо не бихме съществували, а бихме били само въплъщение на демоните

съгласен съм включително и със съществуването на астрални същности, но мисля, че не бива да се заема такава крайна, абсолютна позиция, която неизбежно води до различни абсурди. Ето още един

Когато тук, и на други места, допускаш, че Бог не е наясно какво правят демоните зад гърба му и че те са се пръкнали от само себе си, без негово участие, ти отричаш самото понятие за Бог. Например, Бог по определение е омнипотентен и омнисциентен (всемогъщ и всезнаещ). Това се характеристики на безкрайност, той е безкраен. Ако той няма тези характеристики, то тогава той е краен, ограничен, и като такъв принадлежи на нашия, материален свят, а не е трансцендентен, или накратко, просто не

"Идеята за кармата, също не е истина. Карма имат само демоните, защото те са отговорни за всичко."

Ако демоните са отговорни за всичко, това означава, че ние нямаме свободна воля. Това би било абсурд, защото в такъв случай цялото ни съществуване става неистинско, ние бихме били само марионетки, реално всъщност изобщо не бихме съществували, а бихме били само въплъщение на демоните

Съгласен съм с някои от казаните неща, но само ако се гледат по-широко и по принцип, съгласен съм включително и със съществуването на астрални същности, но мисля, че не бива да се заема такава крайна, абсолютна позиция, която неизбежно води до различни абсурди. Ето още един

"Страданието няма никакъв смисъл. Затова то ще свърши съвсем скоро. То не е било допуснато от Бог, а от доверието на нашите чисти души."

Когато тук, и на други места, допускаш, че Бог не е наясно какво правят демоните зад гърба му и че те са се пръкнали от само себе си, без негово участие, ти отричаш самото понятие за Бог. Например, Бог по определение е омнипотентен и омнисциентен (всемогъщ и всезнаещ). Това се характеристики на безкрайност, той е безкраен. Ако той няма тези характеристики, то тогава той е краен, ограничен, и като такъв принадлежи на нашия, материален свят, а не е трансцендентен, или накратко, просто не е Бог
Те не са астрални същности, а духовни същности. Те имат духове. Много хора от Изтока и от Запада са ги виждали. Дори и в днешно време е пълно с хора, които споделят своите преживявания, че са ги виждали с духовните си очи. Това, че те причиняват всичко, не е крайна позиция. Такава е идеята, която са измислили - че хората са грешници. Помисли какво означава тази идея. Ако е тока, това означава, че душите са дефектни, имат нужда от развитие, тоест те са родени недоразвити и с лоши качества. Ако Бог ги е родил от себе си, значи Той притежава същите лоши качества. Ето това твърдение обезсмисля идеята за Бог.
Хората имат и сега свободна воля, но на земята тя е ограничена от контрола върху ума. Точно заради свободата на волята се е стигнало до това положение на всеобщо страдание, до допускането на демоните в нашия свят. Бог е наясно с всичко, което се случва. Той е този, който ще премахне страданието. И тази истина е достигала, макар и трудно, в умовете на някои хора, които са оставили пророчествата за идването му.
Не само по определение Бог е безкраен и всемогъщ . Аз преживях Неговата същност. По-горе в един коментар описах. Това става с упражнението, което съм публикувала, ако искаш опитай. Въпреки това Той не е създал тези демони. Според индуизма те са се родили от невежеството в началото на света. Аз от собствено преживяване не мога да потвърдя това. Но медитирам, за да разбира, защото и аз искам да зная. Тук споделям своите опитности и ги подкрепям с опитностите на други хора. Никой от хората, които са преживели Освобождение, Нирвана, Самадхи или влизане на Светия дух от християните, не е отрекъл съществуването на демоните. Дори Христос е бил изкушаван от дявола и това е писано в Евангелията. Нима всички тези хора, които през вековете са били най.близо до Бог, всички те са си измисляли? И въпреки това тези истини все още не са осмислени. Затова така озаглавих темата - "тайни за човечеството."

Редактирано:
Те не са астрални същности, а духовни същности. Те имат духове. Много хора от Изтока и от Запада са ги виждали. Дори и в днешно време е пълно с хора, които споделят своите преживявания, че са ги виждали с духовните си очи. Това, че те причиняват всичко, не е крайна позиция. Такава е идеята, която са измислили - че хората са грешници. Помисли какво означава тази идея. Ако е тока, това означава, че душите са дефектни, имат нужда от развитие, тоест те са родени недоразвити и с лоши качества. Ако Бог ги е родил от себе си, значи Той притежава същите лоши качества. Ето това твърдение обезсмисля идеята за Бог.
Хората имат и сега свободна воля, но на земята тя е ограничена от контрола върху ума. Точно заради свободата на волята се е стигнало до това положение на всеобщо страдание, до допускането на демоните в нашия свят. Бог е наясно с всичко, което се случва. Той е този, който ще премахне страданието. И тази истина е достигала, макар и трудно, в умовете на някои хора, които са оставили пророчествата за идването му.
Не само по определение Бог е безкраен и всемогъщ . Аз преживях Неговата същност. По-горе в един коментар описах. Това става с упражнението, което съм публикувала, ако искаш опитай. Въпреки това Той не е създал тези демони. Според индуизма те са се родили от невежеството в началото на света. Аз от собствено преживяване не мога да потвърдя това. Но медитирам, за да разбира, защото и аз искам да зная. Тук споделям своите опитности и ги подкрепям с опитностите на други хора. Никой от хората, които са преживели Освобождение, Нирвана, Самадхи или влизане на Светия дух от християните, не е отрекъл съществуването на демоните. Дори Христос е бил изкушаван от дявола и това е писано в Евангелията. Нима всички тези хора, които през вековете са били най.близо до Бог, всички те са си измисляли? И въпреки това тези истини все още не са осмислени. Затова така озаглавих темата - "тайни за човечеството."

Аз лично споделям почти всичко споделено от теб, единствено това за демоните, че произлизат от неизвестно къде не споделям. Според моите разбирания, които са споделяни от милиони хора и не са нещо уникално - Бог се е "разделил" на трилиони частици и дуалността (добро и зло) е част от това разделяне. Като идеята, поне доколкото можем ние да разберем с дребните си размисли базирани на логика и човешка гледна точка, та идеята е Бог да се съпреживее.

Замисли се само дали ако нямаше "зло" и всичко тук на Земята беше добро и светло, то нямаше ли това напълно да обезмисли съществуването ни на тази Земя? Реално ако всичко е наред, то хората сме склонни към леност, мързел и задоволяване на животинското в нас, като след един момент на презадоволяване човек отегчава и най-често го избива на деградация, депресии и/или самоубийство.

"Злото" само по себе си е част от приключението наречено Живот и е необходимо поне до един момент от време. То е другата крайност на Доброто, но в същността си са Едно и също нещо.

Back