• Вървиш по Път, който малцина разбират?

Тук не си странен. Тук си разбран.

• Разговори от сърце – не празни съвети
    • Общност от търсещи – не зрители
    • Тук няма учители – има спътници
    Присъедини се

Безплатно. Без реклами. Без сценарий.

Тайно Общество "Когиталност"

Владислав

При Огнището
Сравнително интересно предаване за "Тайно общество" наречено "Когиталност".

Абстрахирайки се от репортажа, моето лично мнение е, че през годините съм попадал на техни материали, но ми изглеждаха излишно усложнени концепции за духовното. Както и малко... не знам как да го кажа точно, но ме отблъсва такъв подход към Бога и духовното.

Знам, че за един тип хора особено с инженерни професии е доста важно всичко да е обяснено през човешките ни обяснения за физичните принципи и прочее. Лошо няма, всеки сам си решава, важното е да не спираме да търсим :)

Да, проблемът с тези всякакви общества е, че се възползват от уязвими хора.Човек си мисли, че ще получи някакво решение за живота си.

Жалко е, че има такива хора, които в дълъг период от време продължават да вършат такива беззакония.

Човек трябва да бяга далеч от такива хора.

Редактирано:
Като цяло нищо не е само Черно или само Бяло, така че и такива общества имат своето място и полза.

Ами не е само черно и бяло, но човек направо да настръхне, как е възможно човек да прави такива неща съзнателно толкова дълго време.

При това, човека има и помагачи.

Значи имат някаква извратена логика да постъпват така.

Възползват се от упадъка на морал и ценности.

Разбира се всичко е до време и реално даден човек може да извършва беззакония до един момент.

Реално такива хора рядко се спират да се замислят периодично върху резултатът върху другите.

Аз разбирам, че апатията срещу такива групи е най-добрата защита.

Ето хората го виждат, знаят го и нищо не могат да направят.

Иначе човекът е тръгнал да "повдига" другите.

Човечност няма, но ще повдига другите.

Не противи се на злото.

Аз съм съгласен с това, което казваш и също не може да ми го побере съвсем главата как може уж хора, които Разбират всъщност да се самоунищожават чрез манипулация и издевателства над другите съзнания.

То не винаги организаторите и помагачите действат съзнателно с идеята да излъжат другите. Понякога те самите са жертва на заблуда или да допуснали други съзнания да им превземат менталните процеси.

Но все пак винаги всичко се плаща.

Иначе имах предвид с предишния си коментар, че по принцип за един духовен търсач има по голяма стойност да се фокусира върху голямата картина, а не да се бори с хора и организации.

Защото "беззакония" има навсякъде около нас, на всички нива - поне ние ги приемаме, като нещо грешно и ненормално. А всъщност те са "отрицателната" част от вечната динамика между "положително" и "отрицателно".

Който търси искрено Бог е "добре" да не се влюбва в безкрайната игра на дуализма.

Back