• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Фрагментиране на Душата

Все още ми е много интересно защо и как някои автори все още
отъждествяват Душата със съзнанието и то с прокламиране на притежание.
Целенасочено ли е?
Кой кого притежава всъщност?
Вие Душата си или тя вас притежава?
Спяща Душа?
Ами ако спи дълъг сън вашата Душа вие едва ли ще съществувате,
едва ли ще се родите въобще.

Отдавна не бях изчел толкова много (с извинение) глупости по темата за дущите и техния път из Творението. Измерения, плътности, фрагментиране, имам чувството, че нечии разсъдък доста се е фрагментирал мислейки за темата :) Но сега сериозно-Странник е прав, че доста се спекулира с темата и по всичко изглежда, че доста са и тези, които се вързват на подобни спекулации. Всъщност разсъждавайки за Пътя на душата всеки духовен търсач е изложен на риска да изпадне в заблуждение-при това доста сериозно такова. Но има и изход от него-и той се крие в простата максима, че Аз съм Аз навсякъде където Съм. Уповавайте се на нея и никога няма да изпаднете в заблуждение!

А що се отнася до измеренията и плътностите си има съвсем просто обяснение-Душата опознава световете чрез тяло, било то физическо, астрално, ментално или каквото там да се сетите, следователно това тяло се нуждае от подходяща субстанция, която да го поддържа и която да изследва за да придобива нова опитност. Това, което се обозначава като измерения, плътностти, астрал или прочее не е нищо по-различно от обвивката, която поддържа света ни (триизмерния) и го свързва със Създателя му. А нека ви издам една "тайничка" за създателя-Той има безброй много измерения и съществува във всички тях едновременно. А Душата (истинската) набодобява Създателя си! Следователно да говорите за 7-мо, 5-то, 12-то и т.н. измерения си е чиста загуба на време. Душата съществува навсякъде и във всичко едновременно по подобие на Създателя си. Това, което се търси всъщност не е някакъв Висш Аз в ен-то измерение, а просто тялото (обвивката) която Душата използва за да може да "пътешества" измежду по-финните светове, които поддържат този "твърд" триизмерен материален свят и го свързват със Създателя му. А това тяло може да бъде от разнообразни субстанции, но винаги за него е вярно едно нещо-поддържа връзката със собственото си Аз. Тоест, където и да отидете, в каквото и да се превърнете Вие неизменно си оставате Вас самите без значение на формата, тялото или начина Ви на съществуване. Следователно "висшите" Аз-ове от "по-високите измерения" или другите "плътностти" не са нищо по-различно от просто алтернативни форми на телата Ви, които не са изградени от познатите ни материални частици, а имат по-финна структура.

По темата с инкарнациите също така върлува голяма заблуда-говори се за "паралелни" инкарнации, фрагментиране на Душата, медузи, октоподи и всякакви мекотели :), а се забравя друга една проста истина-докато Душата изпитва този свят тя трупа опит, а този опит се превръща в основа за поведението й в бъдещето. Следователно под каквато и форма да съществувате и каквото и да става с физическото Ви тяло то опитът, които е основа на поведението Ви, винаги ще бъде определен от запаса от познания натрупани в рамките на настоящата Ви памет, а тя пък ще зависи от капацитета на физическото Ви тяло да задържа и обработва спомените от миналото си (както и видения за бъдещето си). Така различията в структурата на телата ще определят и различия в капацитета на паметта Ви. Например по-"високите" финноматериални тела имат много по-голям капацитет да приемат и обработват информация от по-"ниските" триизмерни твърдоматериални тела и следователно за тях наистина ще изглежда "все едно", че са в ен-брой тела едновременно и са се "разпаднали" на не знам колко си инкарнации. Но всъщност това ще е само заблуда на сетивата! Така както не може да се сравнява едно ефирно мултиразмерно тяло с "твърдото" Ви материално тяло в рамките на този свят по капацитета за получаване и обработка на информация, така и не могат да се сравняват възприятията за време които имате в неговите рамки и тези в настоящото Ви тяло. За онова тяло наистина ще е характерно едновременното възприятие на множество инкарнации и то ще възприема самото време по начин коренноразличен от тава, което се възприема тук и сега. От там ще идва и заблудата за множеството "паралелни" инкарнации на същността Ви. Всъщност те далеч не са паралелни сами по себе си-тоест в рамките на телата, в които се инкарнирате времето си тече линейно по начина по който се усеща, а просто капацитета за получаване и обработка на информация на тези тела е много по-нисък от този на финните такива. Ако можеше капацитета на едно по-финно тяло да бъде напълно пренесен върху едно физическо такова, то и то би твърдяло, че времето не съществува линейно и че живее в много тела едновременно, но в действителност това, което ще се е променило ще е само капацитетът за обработка на информация, а не начина по който тече самото време.

И в заключение искам да кажа, че такова животно като "Висш" Аз, та камо ли свързан директно с Бога нема! Ако изобщо някога успееш да се свържеш директно, и тук подчертавам силно думата директно, със Създателя си то ти ще изчезнеш, при това от всички измерения едновременно, от това Творение веднъж и завинаги. Няма такъв филм при който хем си оставаш свързан със Създателя, хем продължаваш физическото си съшествуване-или едното, или другото. Затова и всякакви там медузи, октоподи и други подобни същества не са нишо друго освен плод на твоето собствено въображение. Душата съществува като свое собствено НЕзависимо както от Създателя, така и от другите Души, съзнание през целия си път от откъсването си от Създателя й та чак до връщането й обратно към него. Това, което се променя са просто телата през които преминава Духът по своя път. И всички те са свързани по един или друг начин едно с друго-както през времето така и през пространството-тоест не е невъзможно да се срещнете сам със себе си в даден момент от времето, но да се срещнете сам със себе си на едно и също ниво на себеосъзнаване като две "паралелни" инкарнации една на друга е невъзможно-винаги ще имате някаква разлика в "историята", която Ви е довела до тук и сега и тя ще се определя от хода на времето за Вас самите, а не от историята на Вселената като цяло. Тоест, докато сте в отделни тела винаги ще има някакво различие в спомените, поведението, характера или в каквато и да е била личностна характеристика, която Ви отличава дори и да сте от една и съща обща воля, и именно тя ще прерастне във физическия свят като отличителна черта, която ще разделя волите Ви поне докато, най-малкото, не свършите в рамките на едно и също тяло.

Back