• Вървиш по Път, който малцина разбират?

Тук не си странен. Тук си разбран.

• Разговори от сърце – не празни съвети
    • Общност от търсещи – не зрители
    • Тук няма учители – има спътници
    Присъедини се

Безплатно. Без реклами. Без сценарий.

Микрокосмос - теория за строежа на човека

На хуасаут човешката същност също е описана чрез триединство-ат (източника на свободната воля, изворът на Аз-а, съответно Егото), ваум (тялото, като тук се включват всички тела на човека, които по някакъв начин могат да имат материални проявления, а не само видимото ни физическо тяло) и минвар ("огледалното изображение" на волята на Вселената, и от там на Бога, върху човешкия "отпечатък"). Когато авторката говореше за сравнението с каретата, кучияша и коня мене направо ме "озари" че това е същото като строежа на човека така като си го спомням, че са ми го казвали в Тиахуанопана. Атът е кучияша, ваумът е каретата, а минварът е коня! Или поне така си мисля...

П.П. Голямата разлика е, че ние Туатауаните слагахме ат-ът на по-високо ниво от минвара, защото считахме, че всеки ат е една възможна Вселена и като такъв той също има правото да израстне и да се развие като отделен свят (тоест отделна физическа Вселена) и поради това заслужава уважение. Така минварът просто се движи по план, а атът може да сътворява планове.

Радвам се, че ти е било полезно видеото! И на мен много ми допаднаха как са обяснени нещата в това видео.

Те повечето видеа на Мария Арабаджиева са доста стойностни и поне на мен ми допада как поднася информацията, въпреки многото й отклонения от главната й тема, но това е от желание да даде максимално количество информация.

Да, със сигурност ще погледна и останалите видеа от канала. Просто ми направи впечатление как нещата се доближават едни до други и реших да го коментирам. Но то всъщност не би трябвало такива съвпадения да ни учудват, защото истинското знание е едно и само едно без значение на пътя по който то е добито. Така нещата си съответстват едно на друго без значение на "школата" от която всеки идва и това съвпадение тук е само едно от многото които трябва да се очакват между различните "извори" на познание.

Back