Власти, аз не споря с теб. Дори напълно се съгласявам с всичко, което казваш.
Честно казано по несъгласен не знам дали съм бил някога

От къде ги четеш тези неща?
Китайски даоизъм - Ци, Дзин, Шен
Дънов - Ум, Сърце и Воля
Кабала - Нефеш, Руах, Нешама
Патанждали (Йога) - Брахма, Вишну, Рудра
и др.
ВИл, ти сподели, че правиш някои практики, но опитвала ли си, когато навлезеш в състояние на самовглъбяване - да се отпуснеш, да не мислиш, да забравиш ВСИЧКО, което знаеш - дори и това, че ти си човек, че имаш 3,5,10 центъра?
Просто да се предадеш
Това са много мощни и зареждащи моменти, които винаги ми дават много и съм благодарна, че мога да ги изживея.
Нека разгледаме един пример от моето пребиваване, което е и причината да се интересувам да разбера с ума си света, в който живеем. Отварям скоба, че наистина са нужни инструменти, защото се случва именно това, което ти сподели:
Пак ще повторя защото това е много важно - умът ни е най-активната част през нашият живот, която непрекъснато "плюе" и генерира мисли.
Постоянно.
Винаги.
Безспирно.
Умът ни е воал, който прикрива Бога.
Преди точно 10 години се занимавах много активно с цялото учение на Йога. Бях посветила цялото си време и енергия да изживея това учение - чрез четене и практика (чрез ума и чрез сърцето си). Така, след известно време се случи следното - както си четях нещо, задрямах. Събуждайки се, аз станах от леглото си и отидох да пия вода. Изведнъж отново се озовах в леглото си и се събудих, отидох да пия вода. Това се повторяше отново и отново, докато се осъзная, че вече се е случвало необяснимo колко пъти и продължава да се повтаря. Ще пропусна болезненото волево излизане от историята. Тази ситуация изключително много ме стресна, не бях готова за нея. Не можех да си я обясня и будеше силен страх в мен (все пак е нещо непознато). Прекратих практиките си и се отдадох на четенето и информацията, която ми беше достъпна на онзи етап от живота ми, която нямаше допирни точки с онова, през което преминавах тогава. Няколко години по-късно започнаха ред събития като това да ме спират непознати и да ми казват неща, които трябва да чуя (представи си колко знаци съм пропуснала, че да се наложи някой непознат да ме спре и да ми го каже в очите). Пропускам някои не толкова интересни детайли тук. Накрая се запознах с една жена, на която се доверих и споделих ситуацията си, която така ме плашеше да не се повтори и се притеснявах да правя каквото и да било, за да не влезна в онзи канал, за който не съм готова. Не знам колко отчаяно и с какъв страх съм пресъздала историята си, но тя избухна в смях. Този смях, да си кажа право, беше достатъчен да ми натисне рестарт бутона, от който имах спешна нужда. Въпреки това, аз настоях да получа нейната гледна точка, която в крайна сметка ми я даде. Трябваше ми известно време да осмисля всичко и в един момент наистина успях да стигна до същината на моята ситуация. Анализирайки я, изследвайки я, приемайки и отхвърляйки дадени идеи, аз накрая видях. Отварям скоба, че при мен няма визуализации и когато кажа видях имам предвид, че разбирам. Капитулирах пред знанието и го оставих да мине през мен, за да го изживея, да се свържа с него.
Кажи ми, според теб, в тази ситуация, ако работех единствено и само със сърцето си, което не съм знаела как работи тогава, аз щях ли да мога да се справя с това предизвикателство? Искам да кажа, че тогава бях в панически страх и ужас. И с "щях ли да се справя" нямам предвид щях ли да обработя страха си, защото това е очевидно, а именно: щях ли да мога да видя това, което ме научи да виждам и го нося в себе си до ден днешен? Да разбера как работи и да мога да го управлявам?
Мога да споделя много практики за сърцето и всяка една от тях обожавам и никога няма да изоставя тези практики. Тук, обаче, говоря за друго - как да разбием тази матрица, за да останем в онова, което е, ако не използваме именно ума си? Как да разбера уроците си, ако не мога да ги разбера с ума си? Как да погледна цветето и да го разбера и изживея, ако не приуча именно ума си да счупи тази леща, която ме спира да виждам? Сърцето може да чувства, но за да се научим, трябва да може това знание да има разум, мъдрост, а тя не е просто в сърцето. Тя е и в ума, защото именно ума е този който вижда материята като твърдост, пълнотата като празно пространство и пречупването на светлината като цветове. Именно ума трябва да разбие този код, за да се освободи от него. Както споделих по-рано моите методи ме отведоха до едно място, което не ми беше приятно изобщо. С други думи, изчиствам методите си с проба-грешка и следя форума, продължавам да се интересувам от езотерична и окултна философия и прочие.
Ще споделя мои лични разсъждения, които са незавършени и в процес. Те вървят така:
1. Каквото - горе, такова - долу.
2. Всичко във Вселената започва с идея и от там следват плана и структурите (по-горе го описах по-подробно).
Слизам на бивото ниво. От къде идва идеята? От порива на сърцето. Кой строи плана и структурите? Умът. Кой одухотворява? Сърцето.
Ще споделя още един пример на битово ниво. Работя с деца и винаги съм работила със сърцето си и ще продължавам да го правя. В един момент осъзнах, че енергията ми изтича. Започнах да работя все по-усилено чрез сърцето си. Резултати - нямаше. Едно прахосничество и изтощение. В един момент ежедневието започна да ме удря по физическото ми тяло. И се оказах в позиция, в която поддържах пълна чистота на тялото, думите и действията си, а все бях крайно изтощена и все трябваше да се справям с нови болежки. Дори търсих вината в себе си и започнах да се самонавивам, че вероятно някъде навътре в мен имам нечисти намерения и за това всичко се случва по този начин. В един момент си казах стоп. Отидох си в моето пространство и започнах да търся отговори с ума си. Отне ми време, но накрая успях. Видях как и къде тече енергията, видях си пропуските. Благодарение на ума си, аз разбих поредната си илюзия, която ми пречеше и ми прахосваше енергията, защото следвах една чистота в сърцето си, която беше неясна и изпратена в грешна посока. Резултатите бяха мигновени. Борява с хаоса с лекота и създавам една здрава енергийна среда, в която децата са концентрирани, балансирани и обичани. Аз работя много часове и с огромен брой деца, но се прибирам с енергия, сила и желание да продължа да се занимавам с още много други неща, които ме вълнуват.